28.06.2013 2294

Okulumuz 1970 yılında Şeker Fabrikası yerleşim alanı içerisinde bulunan; Şeker İlköğretim Okulu binasında Yurtbaşı Orta Okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. Aynı binada yaklaşık 17 yıl süre ile Eğitim Öğretim hizmeti vermiş olup, 1988 yılı başında şimdiki bulunduğu yerdeki yeni yapılan 6 derslikli binada eğitim öğretime devam etmiştir. 1992 yılında 6 derslikli ikinci (ilave) bina eklenerek şu anki 12 derslikli haline getirilmiştir.

1992 – 1993 Eğitim Öğretim yılından itibaren İlköğretim Okullarına dönüşüm kapsamında okulumuz  orta okuldan, İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür.

Okulumuz 1997 yılında Taşıma Merkezi olarak hizmete devam etmiştir. 2 öğretim yılı boyunca okulumuza Sedeftepe, Hoş, Kıraç, Kireçli, Güzelyalı köyleri ile Eski Bingöl yolunda ikamet eden bütün öğrenciler taşıma  ile okulumuza getirilerek eğitim öğretime devam edilmiştir.1999 – 2000 Eğitim Öğretim yılında taşıma ile yukarıdaki adı geçen köylerden okulumuza gelen öğrencilerden 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri ile Eski Bingöl yolundan ise tüm (1-8.sınıf) öğrencilerle eğitim öğretime devam edilmiştir.

2006 öğretim yılı başında Sedeftepe, Hoş, Kıraç, Kireçli, Güzelyalı köylerinden gelen 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri, okulumuzdan alınıp Şeker İlköğretim Okuluna taşımalı olarak verilmişlerdir. 2006 yılından itibaren de okulumuz sadece  taşıma ile Eski Bingöl yolunda ikamet eden 1.2.3.4.5.6.7. ve 8. sınıf öğrencileri , Yurtbaşı Sanayi Mahallesinden (Mürü yolu dahil) ve Yazıkonak Beldesine ait Yeni Bağlar Mahallesinden gelen öğrenciler ile eğitim öğretim devam edilmekteydi.

Okulumuz eski mezunlarından Coşkun ÖZCAN'ın görevi sırasında Muş İli Varto ilçesinde 27 Nisan 2016 tarihinde şehit olması üzerine 2017-2018 eğitim öğretim yılı II.Döneminde okulumuzun adı değiştirilerek ŞEHİT COŞKUN ÖZCAN ORTAOKULU yapılmıştır.

Okulumuzda sırası ile M. Sırrı SARIKAYA, Kemal DENİZ, Resul OĞRAŞ,   Vasfi GÜLCÜ , Mehmet YILDIRIM,  İsa KÜÇÜK, Ahmet CENGİZ  (Müd.Vekili), Burhan BAŞ, Hayri UĞUR ve Mithat ÇELİK okul müdürü olarak görev yapmışlardır. Okulumuzda 01.10.2019 tarihinden itibaren  Ferhat AYDOĞDU okul müdürü olarak görev yapmaktadır.